• +(05) 720 07 70
  • info@studioproteus.si

Internet

Internet

Kabelski internet je tehnologija in storitev, ki uporablja obstoječe TV omrežje (sestavljeno iz koaksialnih kabelskih povezav, ki vodijo televizijski signal do TV sprejemnikov) za prenašanje podatkov z interneta do izbranega računalnika ob izredno visoki hitrosti. Prenos TV in računalniškega signala poteka simultano po istem kablu toda različnih frekvencah. Tako lahko uporabnik istočasno gleda televizijo in brska po internetu.

Hitrost svoje internetne povezave lahko preverite tukaj.

Kako deluje?
Če želimo dostopati do interneta preko kabelskega sistema, potrebujemo kabelski modem. Kabelski modem je zunanja naprava, ki je povezana z računalnikom in skrbi za komunikacijo z internetom preko omrežja kabelske televizije. Kabelski modem pošilja in sprejema podatke z interneta podobno, kot to počne običajni analogni modem, pri tem pa prevaja radijske signale v internetni protokol, komunikacijski kod, ki ga razumejo vsi računalniki priključeni v internet. Kabelski modem je priključen na mrežno kartico, ki predstavlja zadnji člen povezave med računalnikom in zunanjim omrežjem.

 

Katere so prednosti kabelskega interneta?

  • Velika zmogljivost kabelskega interneta. Kabelski modemi so načrtovani tako, da izkoristijo visoke zmožnosti kabelske infrastrukture. Hitrosti prenosa podatkov so zato nekajkrat večje kot pri klasičnem ali ISDN telefonskem priključku. 19.8.2008 je Studio Proteus, kot eno prvih omrežij v Evropi in svetu prešlo na komunikacije prek CMTS četrte generacije, ki omogoča komunikacije prek protokola DOCSIS 3.0. DOCSIS 3.0 je nov protokol, ki kabelskemu operaterju omogoča, da uporabniku preko obstoječe infrastrukture (ni potrebno vrtanje, inštalacije…) in koaksialnega kabla nudi storitve, ki so bile možne le na optičnih vlaknih. Do uporabnika lahko privleče hitrost tudi čez 400 Mbit/sekundo.
  • OPTIKA DO DOMA Uporabnikom v krajih, kjer je dosegljivo optično omrežje OŠO Postojna lahko nudimo optični dostop do storitev interneta za hitrosti do 100Mbps.
  • Stalnost povezave (24h). Tako se izognete zamudnemu povezovanju in zasedenim signalom, čas, ki ga lahko prebijete v omrežju pa je neomejen – ni zaračunavanja po minutah. Zaradi stalne priključenosti lahko npr. sporočilo po elektronski pošti preberete v tistem trenutku, ko prispe. Prednost stalne internetne povezave pa je poleg ostalega tudi statični IP naslov.
  • Omogoča uporabniku, da se znebi starih Telekomovih bakrenih paric in naročnine, saj že od ponujamo ekvivalentno storitev, po bistveno ugodnejši ceni. Uporabnik lahko hkrati telefonira, deska po internetu, pregleduje elektronsko pošto in se pogovarja po telefonu bistveno ceneje. Storitve plača z enim računom.
  • Hkratni dostop za več računalnikov. Tudi če imate več računalnikov, so lahko preko enega modema vsi istočasno priključeni na internet. Odlična rešitev za manjša podjetja in domače pisarne.
  • Sistem deluje z uporabo obstoječega TV kabla. Sprejem TV programov je nemoten. Modem je priklopljen na kabelski priključek, računalnike pa na modem priključimo preko standardne omrežne kartice.
  • Cenaje primerljiva z ostalimi rešitvami, nudi pa vam bistveno več.
  • Prilagodljivost. Izbirate lahko med številnimi naročniškimi paketi, od tistih za občasnega spletnega obiskovalca do profesionalnih paketov za podjetja.

Na naših omrežjih lahko uporabnikom nudimo dostope hitrosti do 100Mbps.